Sonbaharı Evinize Taşıyın: Sonbahara Uygun Dekorasyon Ürünleri

İlkbahara giriş, kıştan kalan tüm ağırlığı üstümüzden atmak için derin bir temizlik yapmak ile başlarken sonbahar, evde daha büyük değişiklikler yapmak ve evimizi yenilemek istediğimiz bir mevsim olur. Akşam olduğunda çocuklar okuldan döner, eşler işlerinden döner ve huzurlu bir evin sessizliği, nemli sonbahar yapraklarının kokusu ve nihayet pencerelerden içeri alabileceğiniz esinti arasında bu mevsimi yeniden dekore etmek için ilham almamak imkansızdır.

Siz de evinizi sonbahara hazırlamak için biraz ilham ve sonbahara uygun dekorasyon ürünleri arıyorsanız doğru yerdesiniz! Tablolardan mumlara, battaniye çeşitlerinden çiçeklere çeşitli ürün önerimizden ve o ürünleri nasıl kullanabileceğinizden bahsettiğimiz yazımızın ayrıntılarını okumaya devam edebilirsiniz. Evinizin dekorasyonunu nasıl modern ve sonbahara uygun şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz sorusunun yanıtına geçmeden önce sizin için hazırladığımız birkaç ufak ama etkili, evinizi sonbahara hazırlamanızı sağlayacak önerilerimize göz atabilirsiniz!

Sonbahar Dekorasyonu İçin Öneriler:

  • Mavi ve pembe tonlar her ne kadar ilkbahar ve yaz rengi gibi görünse de sonbahar için de oldukça iç açıcı ve keyifli bir renktir. Bu renkleri soğuk, gri tonlar ile buluşturmak, sonbahar için mükemmel olan sıcak ve davetkar bir renk paleti oluşturmanızı sağlar.
  • Duvarların rengi koyu renk tonlarında ise biraz daha açık pembe(blush) tonlarında aksesuarlar ile çok daha rahat ve iç açan bir görüntü oluşturabiliriniz.
  • Makrome detaylar size eski moda gibi görünüyorsa yanılıyorsunuz! Saksılarınızı süsleyecek bir ürün olarak, masanıza örteceğiniz bir örtü olarak ya da sadece duvar süsü olarak makromeleri kullanabilir, evinizi sonbahar modasına bir adım daha yaklaştırabilirsiniz.
  • Ve tabii ki salondan yatak odasına, mutfaktan balkona kadar çeşitli yerlerde güzel bitkiler bulundurmak ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biridir. İsterseniz canlı isterseniz kuru çiçekler ile evinizde güzel ortamlar oluşturabilirsiniz.

Sonbahara Uygun Dekorasyon Ürünleri

Pastel Tonlu Tablolar

Tablo

Sonbahar, ilkbahar, yaz ya da kış demeden evinizi tablo çeşitleri ile süslemek, evinizin dekorasyonunu tamamlayacaktır. Mevsimlere göre ve odaya göre kendi tarzınızda tablolar seçebilirsiniz. Eğer eviniz koyu renklerde duvarlara sahipse daha açık tonlarda tablolar seçmenizi öneririz. Sonbahar geldiğinde de yine evinizdeki eşyaların rengine uygun olarak, toprak tonları ve sarı tonlarını tercih edebilirsiniz.

Çocuk odası, yatak odası ya da mutfak fark etmeksizin her oda için farklı detayları olan bir tablo tercih edebilir, evinizin farklı alanlarını süsleyebilirsiniz. Uygun tonlardaki tabloların evinize ne kadar yakıştığını gördüğünüzde siz de çok mutlu olacaksınız! Bazen küçük dokunuşlar büyük mutluluklar yaratır. :)

Kuru Okaliptüs

Okaliptüs

Evde çiçek olmasının getirdiği huzuru biz ne kadar anlatsak da bu hissi en iyi yaşayanlar anlar. Canlı çiçeklerin yeri her ne kadar ayrı olsa da zaman kurutulmuş çiçekler ile evde dekor oluşturmak da oldukça keyiflidir. Kurutulmuş çiçekler arasında okaliptüs ise şık bir vazo içerisinde evin en güzel yerine yerleştirildiğinde bulunduğu ortama farklı bir hava katan güzel bir çiçektir. Kışın çiçek bakmakta zorlanıyorsanız, evinizde çiçek yetiştirebileceğiniz bir alana sahip değilseniz ya da sadece kuru çiçekleri çok seviyorsanız bu sonbaharda mutlaka evinizde onlara yer vermelisiniz!

Kuru çiçekler haricinde büyük, yeşil yapraklı çiçekleri de tercih ederek ev dekorasyonuna katkıda bulunabilirsiniz. Her mevsim evin atmosferini değiştiren, daha mutlu ve huzurlu hissetmenizi sağlayan saksı çiçekleri, kasvetli ve yağmurlu sonbahar günlerinde de evinizin içerisinde güzel bir enerji oluşmasını sağlayacaktır.

Makrome Detaylı Eşyalar

Düş kapanı

Makrome ürünler her sezonun trendleri arasında yer aldığı için sıklıkla tercih ediliyor. Makrome düş kapanımakrome saksı ipimakrome örtümakrome duvar süsü gibi makrome ipinden yapılan, çeşitli anlamları ve kullanım alanları olan bu ürünlere siz de evinizde yer verebilirsiniz. Klasik ve sıradan olmayan, evinizin havasını değiştiren makrome ürünler, sonbahara çok yakışan ve evinize şıklık katan bir ürün olacaktır.

Bu tarz aksesuarlar her ne kadar ufak görünseler de ev dekorasyonu için oldukça önemli parçalardır. Bir biblo, bir saksı ya da ufak bir örtü ile evde bambaşka bir hava oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Örgü Battaniye

Örgü battaniye

Örgü battaniye çeşitleri aslında direkt olarak ev dekorasyonunuzu tamamlayacak bir ürün olmasa da sonbahar geldiğinde evinizde mutlaka bulunması gereken ürünlerden birdir. Dışarıda yağmur yağarken ve elinizde sıcak kahveniz ya da çayınız ile keyifle oturabilmeniz için sevdiğiniz, sonbahar renklerine uygun bir battaniye tercih edebilirsiniz.

Örgü battaniyeler, pikeler, nevresim takımları gibi konforunuzu etkileyecek ev eşyalarını mevsim değişiklerinde değiştirmeniz sizin daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Kışın ince bir yorgan ile üşümek ya da yazın kalın bir örgü ile terlemek, üşümek istemezsiniz değil mi? :)

Mum ve Mumluk

Mumluk

Sonbahar yaklaşırken mutlaka evinizde bulunması gerektiğini düşündüğümüz, sonbahar dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardım olacak ürünlerden biri de mumlardır! Bilhassa sonbahar ve kış aylarının favori dekorları arasında yer alan mumlar ve mumluklar ile evlerinize romantik dokunuşlar yapabilir, ortama sıcaklık katabilirsiniz. 2’li metal ayaklı mum ve mumluk sayesinde evde huzurlu, sakin ve iyi hissedeceğiniz bir ortam oluşturabilirsiniz.

Hem rahatlatıcı olan hem de güzel görünümleri ile dekorasyonunuzu tamamlayan mumlar ve mumluklar; oturma alanlarınızda, yatak odanızda ya da çalışma odanızda zarif ve güzel bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Farklı mum çeşitleri ve kokuları arasından kendiniz için en uygununu bulup ev dekorasyonunuza ekleyebilirsiniz.